nfront.org.ua

"Народний фронт" (НФ) вимагає від президента Володимира Зеленського негайно внести на розгляд парламенту кандидатуру прем'єр-міністра та пропозиції щодо членів Кабміну.

Читайте такожБурбак прийшов з Конституцією на консультації до Зеленського щодо розпуску Ради

Про це з трибуни парламенту заявив керівник фракції НФ Максим Бурбак. "Виходячи з державних інтересів, необхідності забезпечення функціонування життєдіяльності країни вимагаємо від президента Володимира Зеленського невідкладно внести на розгляд парламенту кандидатуру на посаду прем’єр-міністра та пропозиції щодо членів уряду. Будь-яке зволікання у призначенні уряду в країні, перед якою стоять глобальні виклики національної безпеки, є неприпустимим", - наголосив Бурбак.

Відео дня

"Ми вимагаємо внесення у парламент кандидатур на посади, призначення на які належать до конституційних повноважень президента. Ми здивовані, чому цього не відбувається прямо зараз", - підкреслив керівник фракції НФ.

Він також наголосив, що парламент готовий розглядати та приймати закони, про які говорив президент.

"Окрім того, ми запитуємо: де першочергові закони, про які говорив пан Зеленський? Парламент готовий їх розглядати і приймати. Де закон про скасування депутатської недоторканності?  Де обіцяні проекти законів про імпічмент президента, про відкликання народного депутата? Чому ми не розглядаємо пакет економічних законів щодо детінізації економіки, свободи конкуренції, довгострокового дешевого кредитування, формування прозорого ринку землі?", - резюмував Максим Бурбак.