"Народний фронт" не підтримує закон із закритими виборчими списками / nfront.org.ua

"Прикро. Президент Зеленський під час інавгурації сказав, що треба прийняти Виборчий кодекс, який передбачає відкриті виборчі списки. А нам сьогодні подають закриту виборчу систему, політичну корупцію і рабство депутатів у фракціях. За це фракція "Народний фронт" голосувати не буде", - наголосив він.

Максим Бурбак підкреслив, що як депутат-мажоритарник постійно спілкується зі своїми виборцями.

"Я - депутат-мажоритарник з 204-го виборчого округу, який голосував за Виборчий кодекс у першому читанні, який буде підтримувати у другому читанні відкриті списки з регіональним закріпленням депутатів", - зазначив Бурбак.

Відео дня

Він підкреслив, що фракція НФ підтримуватиме Виборчий кодекс, який напрацюваний у парламенті і прийнятий у першому читанні.

"Я можу сказати, що я був у селах Заставнівського району, де в людей за 27 років незалежності України не було жодного депутата", - розповів Максим Бурбак.

"Люди хочуть дискусії, хочуть спілкування з реальними своїми законодавцями - щоб розказати свої потреби, а ми тут могли представити їхні інтереси. Люди вимагають відкритих списків",  - наголосив керівник фракції "Народний фронт".

"Ми не повинні голосувати за законопроект, який немає нічого спільного з відкритими списками. Ми не можемо дозволити законсервувати систему. Якщо не чують нас - давайте почуємо громадянське суспільство", - резюмував Максим Бурбак.