Стефанчук нагадав, що у президента немає повноважень для звільнення чинного уряду / фото УНІАН

Представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук розповів, як розвиватиметься ситуація, якщо парламент завтра, 30 травня, не проголосує за відставку уряду.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Стефанчук повідомив на брифінгу.

"Якщо не буде проголосована відставка уряду, ми знаємо, що є процедура - уряд працює далі", - сказав він.

Відео дня

Стефанчук нагадав, що у президента немає повноважень для звільнення чинного уряду.

"Ви знаєте, що це питання фракцій, фракційної домовленості. Тому ми щиро сподіваємося, що воно буде проголосоване. А якщо ні, то тоді будемо чекати 21 липня (дострокових виборів до парламенту - УНІАН) з тим, щоб ми могли в законний спосіб завести фракцію "Слуга народу" до Верховної Ради і сформувати реальний уряд", - заявив він.

Читайте такожПолітолог розповів, хто в Раді проголосує за зняття Гройсмана

Як повідомляв УНІАН, у зверненні до українського народу після інавгурації президент України Володимир Зеленський запропонував чинному складу уряду подати у відставку.

20 травня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про рішення подати у відставку одразу після засідання Кабінету міністрів 22 травня. Він також сказав, що агітуватиме народних депутатів підтримати це рішення.

27 травня голова Верховної Ради Андрій Парубій на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту наголосив на необхідності розглянути в четвер питання про відставку уряду .

Він зазначив, що “згідно із законом, ми маємо розглянути питання про відставку Кабінету міністрів, на це дається 10 днів, і ми входимо в ці 10 днів цього пленарного тижня”.

Парубій дав доручення Комітету ВР з питань правової політики розглянути в середу на засіданні це питання, щоб у четвер була можливість розглянути питання про відставку Кабміну і прем’єр-міністра України.