Парубій анонсував ухвалення закону про ТСК із розділом про імпічмент / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій розраховує, що в четвер парламент ухвалить закон про Тимчасові слідчі комісії та розпочне розгляд проекту Виборчого кодексу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час Погоджувальної ради.

Спікер зазначив, що завтра, 4 червня, парламент має завершити розгляд законопроекту про сільськогосподарську кооперацію, а також розглянути законопроекти щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову у пільговому перевезенні окремих категорій громадян та щодо посилення відповідальності за порушення правил користування ременями безпеки та мотошоломами.

Відео дня

Читайте такожНа сайті Ради оприлюднено повний текст законопроекту Зеленського про імпічмент

Парубій зауважив, що орієнтовно о 13.00 планується розпочати розгляд законопроекту «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії ВРУ» (№1098). За його словами, до законопроекту надійшло близько 1000 поправок. Так, додав голова ВР, законопроект розглядатиметься у вівторок і середу, а в четвер близько 11.00 парламент має розпочати голосування зазначеного законопроекту.

Після ухвалення цього закону, зазначив Парубій, рекомендується ухвалити блок законів, які стосуються співпраці з Європейським Союзом. Зокрема, вони стосуються технічного регулювання та гармонізації кримінального законодавства з положеннями міжнародного права.

«Орієнтовно після обіду рекомендується, щоб ми зайшли у розгляд проекту Виборчого кодексу № 3112-1», - сказав спікер і висловив сподівання, що до цього часу буде підготовлено порівняльні таблиці по Виборчому кодексу.

Він висловив сподівання, що парламент зможе ще на літній сесії ухвалити Виборчий кодекс з відкритими списками.

Як повідомляв УНІАН, 29 травня Комітет ВР з питань регламенту та організації роботи парламенту розпочав розгляд понад 1,6 тис. поправок, внесених до другого читання законопроекту «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії ВРУ» (№1098).

27 травня Парубій доручив профільному комітету негайно підготувати для розгляду у другому читанні проект Виборчого кодексу, ухваленого у першому читанні 7 листопада 2017 року.

Законопроектом на парламентських виборах пропонується запровадити систему регіональних відкритих списків – у кожному з 27 виборчих регіонів партії подають свої списки, а виборець голосує за одну з цих партій і за бажанням - за когось з кандидатів, якого партія запропонувала в цьому регіональному списку. Також пропонується встановити чотиривідсотковий виборчий бар’єр.

До другого читання до проекту Виборчого кодексу було подано близько 4,5 тис. поправок.