Сергій Лавров / REUTERS

У Росії, яка розв'язала війну на Донбасі, цинічно заявляють, що до проведення переговорів президентів Росії й України необхідно виконання Києвом досягнутих у "нормандському форматі" домовленостей.

Про це в інтерв'ю РБК заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. За його словами, говорити про організацію зустрічі президентів Росії та України Володимира Путіна та Володимира Зеленського поки не доводиться.

Читайте такожЗеленський і Трамп можуть зустрітися після саміту G20 – радник президента

Відео дня

"Ми поки навіть не знаємо, яка політика буде у нового керівництва України на напрямку Мінських домовленостей й у цілому на російському напрямку. Звідти лунають досить розмиті сигнали. Наприклад, що треба проводити референдум про те, відновлювати переговори з Росією", — сказав російський міністр.

Лавров каже, що "навіть не зрозумів, про які переговори йдеться", тому що переговори про Донбас у рамках Контактної групи та "нормандського формату" в Москві не вважають переговорами з Росією. Глава МЗС РФ зазначив, що Зеленський підтвердив переговори у "нормандському форматі".

Щоб почати планувати нову зустріч у "нормандському форматі", "треба спочатку виконати колишні домовленості", - додав російський міністр.

Лавров заявив, що в "нормандському форматі" були домовленості, в тому числі "про особливий статус Донбасу у зв'язку з проведенням на цих територіях виборів".

"Досі цього не зроблено", - сказав він.

Раніше в Кремлі заявили, що перша зустріч президента Росії Володимира Путіна з президентом України Володимиром Зеленським може відбутися, коли «дозріють відповідні умови».