Володимир Путін / REUTERS

Західні дипломати підтримують президента України Володимира Зеленського в його прагненні провести переговори про умови встановлення миру на Донбасі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це повідомив в інтерв'ю "Апострофу" член секретаріату Кабінету міністрів Великобританії з питань громадянського суспільства Брукс Ньюмарк.

Читайте такожПутін пояснив, чому не привітав Зеленського з обранням

Відео дня

При цьому британський політик зазначив, що успіх прямих перемовин між президентами малоймовірний, оскільки у Зеленського мало "козирів". В такому випадку Україні слід заручитися підтримкою своїх міжнародних партнерів - НАТО і США.

"Мені, вам, Зеленському може не подобатися Путін, але в дипломатії важливо взаємодіяти і говорити з людьми. Тому він має рацію у спробах вступити з ним в контакт. Але в плані успіху, думаю, це малоймовірно, тому що Україна набагато слабкіша як партнер. Україна слабший партнер в дискусіях з Росією, тому важливо, щоб європейці, НАТО і особливо, США, залучилися і підтримали українців", - заявив дипломат.

Ньюмарк підкреслив, що українському президенту вкрай важливо отримати важіль впливу на Росію, і саме від цього залежить успіх переговорів про мир.

"Без сильного партнера Україна не зможе провести збалансовані переговори, а Путін навряд чи сприйме України серйозно, якщо не буде "батога і пряника", - зазначив він.