REUTERS

Підводячи підсумки тристоронньої зустрічі з президентами Росії і Білорусі в Акорді, Назарбаєв повідомив, що сторони не могли обійти питання врегулювання конфлікту на сході України, повідомляє кореспондент Tengrinews.kz.

Він зазначив, що Казахстан дивиться на цю проблему реалістично, і заявив, що вийти з цієї ситуації Україна може тільки дипломатичним шляхом.

Читайте такожНазарбаєв підписав указ про проведення дострокових президентських виборів у Казахстані

Відео дня

"Важливо, щоб будь-які прийняті рішення базувалися на фундаментальних принципах міжнародного права. Ми зацікавлені в тому, щоб Україна залишалася стабільною, незалежною, територіально цілісною державою. Казахстан підтримує мінські угоди, і виконання всіма сторонами цих угод дуже важливо, і ми спостерігаємо, як це буде відбуватися", - сказав Назарбаєв.

Прокоментував українське питання і президент Росії. "Хотів би відзначити активну участь Нурсултана Абішевича (Назарбаєва) та Олександра Григоровича (Лукашенко - Прим. автора) щодо сприяння у врегулюванні даної проблеми. Завдяки досягнутим в Мінську угодам, з'явилася реальна можливість для поетапної деескалації конфлікту. Дуже розраховуємо на те, що влада в Києві буде повністю виконувати досягнуті в Мінську домовленості", - заявив Путін.