Місце катастрофи / REUTERS

У Кремлі відмовились відповідати на питання про видачу Росією підозрюваних в атаці на малайзійський «Боїнг» влітку 2014 року в небі над Донецькою областю, яких сьогодні у Нідерландах має назвати спільна слідча група.

Читайте такожСБУ сьогодні оприлюднить підозри чотирьом особам, причетним до катастрофи MH17 над Донбасом

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Відео дня

«Я не вважаю за можливе будь-що говорити евентуально без будь-яких публікацій. Доки жодних публікацій немає, нема що обговорювати», - заявив Пєсков, відповідаючи на питання, чи передасть Росія слідчим з Нідерландів чотирьох підозрюваних, чи можливі судові дії проти них в РФ.

«Друге. Ви знаєте наше ставлення до цього розслідування. Росія не мала можливості брати в ньому участь, хоча з самого початку, з перших днів цієї трагедії виявляла ініціативу й ініціативно намагалася стати частиною цього розслідування цієї жахливої катастрофи», - наголосив Пєсков.

Довідка УНІАН. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпур, було збито 17 липня 2014 роки над окупованою Росією територією Донецької області. Загинули всі 298 людей, які перебували на борту. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

24 травня 2018 року спільна слідча група, до складу якої входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів й України, надала додаткові докази ключової ролі Росії в катастрофі рейсу MH17. Група дійшла висновку, що зенітний ракетний комплекс «Бук», пострілом з якого було збито літак, належав 53-й зенітно-ракетній бригаді збройних сил РФ, яка дислокується в Курську.

25 травня 2018 року стало відомо, що уряд Нідерландів почав вживати кроків для притягнення Росії до відповідальності за збиття рейсу MH17.

Австралія заявила, що добиватиметься від Росії виплати компенсацій сім'ям жертв рейсу MH17.

Сьогодні, 19 червня, міжнародна спільна слідча група оголосить перші чотири прізвища підозрюваних у причетності до трагедії.

Служба безпеки України сьогодні ж оприлюднить підозри цим людям.