Влада в країні змінилася, а ось генеральний прокурор - ні. А значить, у Генпрокуратурі досі процвітає корупція - і в кабінеті керівника, і його заступників. Серед них - Олексій Горбатюк, заступник Генпрокурора, який розслідує справи масових вбивств на Майдані, а також злочини найближчого оточення Януковича.

Читайте також"Спочатку заважало листя, а тепер сніг": Луценко розкритикував роботу Горбатюка у справах Майдану

У цих справах досі немає вироків, адже Горбатюк торгує кримінальними справами, йдеться у розслідуванні програми "Гроші".

За даними Департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури, колишній заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк отримує доходи від фермерського підприємства, зареєстрованого на підставних осіб

Ратушняк є одним з підозрюваних у розстрілі Євромайдану 18-20 лютого 2014. Після втечі екс-президента Януковича він теж зник і перебуває у розшуку.

Слідство встановило низку таких підприємств, які в 2017 році здійснили експортні операції на суму 4,4 млрд грн. Суд за клопотанням прокуратури заарештував зерно, що належить ряду компаній. Фермери заявляють, що історію з Ратушняком придумали, щоб справою займалися саме прокурори Майдану. Вони також вважають, що "хтось" домовився в ГПУ, щоб їхню справу використовували для "схеми" рейдерських захоплень.

Історія, яка сталася з київським колекціонером і ресторатором Олександром Шпаком, здається неймовірною. Тим не менш вона підтверджується документами, показаннями свідків і рішеннями судів. Олександра Шпака пограбували. Розкрили його сейф і забрали звідти 800 тисяч євро. Зробили це також співробітники Генеральної прокуратури України, які займаються справами Майдану. Пізніше з'ясувалося, що вони розкрили сейф Олександра Шпака помилково. Помилилися адресою. Нібито хотіли провести обшук в квартирі заступника міністра внутрішніх справ часів Януковича і «не врахували», що цей співробітник ще сім років тому продав свою квартиру Олександру Шпаку.

Але виправляти прикру помилку, виявлену вже під час обшуку, ніхто не збирався. Та й, судячи з усього, не збирається. Гроші Олександру Шпаку так і не повернули.