В ОБСЄ схвалили резолюцію щодо мілітаризації Росією Крим / фото Facebook / Генштаб ВСУ

Комітет з політичних питань і безпеки Парламентської асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі схвалив резолюцію щодо мілітаризації Росією Криму, Чорного й Азовського морів.

Про це член постійної делегації України у ПА ОБСЄ Рефат Чубаров написав у Facebook.

Читайте такожГоловуюча в ОБСЄ Словаччина відреагувала на указ Путіна про паспорти для жителів ОРДЛО

Відео дня

«Резолюція щодо мілітаризації РФ тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, Чорного і Азовського морів, попри шалений спротив та галас росіян, схвалена», - зазначив Чубаров.

Він додав, що резолюцію підтримали – 54 члени комітету, проти – 6, утримались – 6.

Раніше УНІАН повідомляв, що російська делегація намагалася прибрати згадку про невиконання нею мінських угод і засудження окупації Донбасу та Криму з резолюції політичного комітету Парламентської асамблеї ОБСЄ.

На засіданні комітету ПА ОБСЄ повідомили, що резолюція закликає: припинити бойові дії на Донбасі, провести повне відведення великокаліберного озброєння, припинити застосування протипіхотних мін, забезпечити деокупацію Криму і Севастополя, вивести Збройні сили Росії з української території та врегулювати конфлікт на основі повного виконання мінських домовленостей. 

Саме ці слова і вимагала виключити з тексту делегація Росії. Керівник російської делегації Петро Толстий стверджував, що таке формулювання вказує на "вкрай сумнівні та суперечливі твердження".