Володимир Зеленський призначив головою Херсонської ОДА Юрія Гусєва / фото facebook.com/yuriy.husyev

Президент України Володимир Зеленський представив нового голову Херсонської облдержадміністрації Юрія Гусєва.

Відповідний указ президент підписав під час свого робочого візиту на Херсонщину, де він незабаром планує оглянути контрольний пункт в’їзду-виїзду "Чонгар" на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом.

Читайте такожЗеленський відклав призначення голови Одеської ОДА

Відео дня

"Ми будемо змінювати системи, будемо повністю змінювати всі підходи і починаємо це робити прямо сьогодні", - зазначив Гусєв.

Новий голова Херсонської ОДА анонсував пілотний запуск у регіоні програми "Ліфт", завдяки якій обиратимуть голів, а можливо й заступників голів районних держадміністрацій.

Гусєв також зазначив, що одним з пріоритетних питань у його майбутній діяльності буде облаштування КПВВ "Чонгар" та "Каланчак" для комфортного проходження українцями адмінмежі з окупованим Кримом.

"На початку листопада ми отримаємо дві нові, якісні режимні зони КПВВ "Чонгар" та "Каланчак", - сказав він.

Голова ОДА запросив президента на відкриття режимних зон, що відбудеться 15 листопада. Він також наголосив, що особливу увагу приділятиме розвитку туризму та курортної зони в області та запросив українців приїздити на відпочинок.

Зеленський погодився і запропонував Гусєву, щоб орієнтиром для кінцевого запуску КПВВ вже з сервісними зонами було 20 грудня.

"А якщо ні, то буде новий губернатор, старий залишиться в минулому. Це чесно", - зауважив глава держави.

Зазначимо, Юрій Гусєв - колишній консультант і радник фінансових організацій (IFC, EBRD, «ПриватБанк»). Працював у Державному агентстві з інвестицій та інновацій до 2014 року. Після цього - заступником міністра оборони України. Звільнився в 2016 році.

Президент призначив Юрія Гусєва головою Херсонської облдержадміністрації / фото president.gov.ua