Одну зі справ проти Порошенка закрито / фото УНІАН

Генеральна прокуратура України закрила одну з кримінальних справ проти колишнього президента України Петра Порошенка.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов, який подавав заяву про злочин.

Читайте такожУ ДБР не виключають, що Порошенка можуть примусово привести на допит

Відео дня

За його словами, справа стосувалася захоплення українських моряків у полон біля Керченської протоки. На думку Портнова, Порошенко після цього ввів воєнний стан, "щоб зберегти владу". Екс-заступник глави АП часів Януковича вважає, що таким чином екс-президент вчинив державну зраду.

"Луценко у порушення КПК закрив одну з кримінальних проваджень слідчих ГБР про державну зраду Порошенка, який, ризикуючи обороноздатністю і національною безпекою України, пожертвував українськими моряками й ввів з метою збереження влади воєнний стан", - йдеться його повідомленні.

Портнов пообіцяв оскаржити рішення про закриття однієї зі справ проти Порошенка в суді.

Як повідомляв УНІАН, 23 травня Труба заявив, що ДБР вивчає заяву екс-заступника глави адміністрації колишнього президента Віктора Януковича Андрія Портнова щодо вчинення Порошенком економічних злочинів, пов’язаних із заводом "Кузня на Рибальському".

11 липня речниця ДБР Анжеліка Іванова повідомила, що Порошенка 17 липня викликають на допит до Державного бюро розслідувань.

17 липня екс-президент не з'явився на допит в Державне бюро розслідувань як свідок у справі щодо можливого ухилення від сплати податків та нібито відмивання злочинних доходів під час купівлі-продажу заводу "Кузня на Рибальському".

Прес-служба партії "Європейська солідарність" анонсувала на 17 липня поїздку Порошенка разом з командою до Страсбурга для проведення переговорів з європейськими партнерами.