У НАБУ прокоментували обшуки в корпорації "Богдан" / фото УНІАН

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник спростовує політичну вмотивованість обшуків у корпорації «Богдан».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав журналістам в рамках конференції «Нова антикорупційна стратегія для України: якою вона має бути?» в Києві.

Читайте такожНАБУ проводить обшуки в близькій до Порошенка інвестиційній групі ICU у справі "Роттердам +"

Відео дня

«Зараз проходять обшуки в корпорації «Богдан», справа пов’язана з кредитом в «Укрексімбанку». Наскільки мені доповідали колеги, то обшуки проводяться максимально толерантно і ніякого блокування немає», - заявив директор НАБУ.

Ситник зауважив, що відповідні слідчі дії були санкціоновані судом. «Є санкціоновані судом обшуки, є кримінальне провадження, я не вбачаю там жодних порушень. Ми бачимо заяви про політичний тиск і таке інше, але детектив вважав, що потрібно провести обшук, прокурор це клопотання погодив, і є відповідне рішення суду», - резюмував директор Бюро.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 24 липня, стало відомо, що НАБУ здійснює обшуки у всіх підприємствах корпорації «Богдан» у зв'язку з реструктуризацією кредиту перед «Укрексімбанком».

Компанія розцінює це як політичне замовлення і тиск. «НАБУ приходить до нас через день за надуманими приводами. Ми вважаємо, що ці обшуки є політично мотивованими і безпідставними», - сказав прес-секретар корпорації Сергій Красуля.