НАБУ здійснює обшуки в Окружному адміністративному суді Києва / фото УНІАН

Керівник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк заявляє, що ГПУ зафіксувала протиправний вплив Окружного адміністративного суду Києва на прийняття рішень Конституційним судом, Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя, а також вплив на діяльність міністерств, відомств і роботу Державного бюро розслідувань.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на спільному з директором НАБУ Артемом Ситником брифінгу в Києві.

«Зафіксована величезна кількість дій, з ознаками втручання у діяльність суддів, у діяльність інших органів державної влади, яким обов’язково буде надана правова оцінка, тому що це той організований системний тиск на прийняття рішень судами», - сказав Горбатюк.

Відео дня

Читайте такожГПУ розслідує втручання Окружного суду в діяльність ВККС, підготовлені підозри

За його словами, вплив Окружного адмінсуду Києва на інші органи державної влади не має нічого спільного з правосуддям, і на це обов’язково має бути негайна реакція.

«Органи, на які було здійснено втручання, – це вплив на прийняття рішень Конституційним судом, на прийняття рішень ВККС і ВРП (фактично ті органи, які можуть впливати на судову систему та притягнення до дисциплінарної відповідальності), на міністерства та відомства, вплив на ДБР. Величезний обсяг дій з ознакам злочинів, яким обов’язково буде надана оцінка», - наголосив Горбатюк.

На уточнююче запитання щодо втручання в роботу Конституційного суду, Горбатюк відповів, що цей епізод підлягає окремому розслідуванню. «Можна говорити про вплив на окремих членів, на прийняття тих чи інших рішень саме Конституційним судом. Тобто схиляння певних членів Конституційного суду на прийняття тих чи інших рішень, які потрібні цим особам… Це пов’язане із скасуванням (кримінальної відповідальності – УНІАН) за незаконне збагачення та визнання незаконного (неконституційного) закону про люстрацію», - сказав Горбатюк.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 26 липня, детективи НАБУ разом з Управлінням спеціальних розслідувань Генпрокуратури здійснюють обшуки в Окружному адміністративному суді Києва.