Зловживання в Окружному адмінсуді, за словами Горбатюка, є доволі масштабні / фото УНІАН

Керівник управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк припускає, що більша частина доказів причетності суддів Окружного адміністративного суду Києва до зловживань уже може бути знищена.

Про це він сказав в інтерв'ю DW

Читайте такожОкружний адмінсуд Києва неправомірно впливав на скасування арешту з майна Януковича – слідство

Відео дня

За словами Горбатюка, обшуки планувалося провести не лише в приміщенні Окружного адмінсуду Києва, а й безпосередньо в кабінетах суддів. Однак ні керівництво ГПУ, ні суди не дозволили цього.

На запитання про те, чи можна вважати, що в зв’язку із цим докази причетності суддів до зловживань безслідно втрачені, глава управління спецрозслідувань ГПУ відповів ствердно.

"Думаю, так. Більша частина втрачена. Однак зловживання настільки масштабні, порушень настільки багато, що нереально все знищити. Але найбільш важливі докази, які прямо можуть свідчити про причетність, напевно вже знищені. Утім, є докази, які непрямо свідчать про зловживання, але до них нам треба ще добратися", - зазначив Горбатюк.

Як повідомляв УНІАН, керівник управління спецрозслідувань Генпрокуратури України Сергій Горбатюк заявив, що керівництво ГПУ все ще не підписало підозри суддям Окружного адміністративного суду Києва, де днями провели обшуки.