Ілюстрація REUTERS

Керівник управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк не впевнений у тому, що керівництво ГПУ підпише підозри суддям Окружного адміністративного суду Києва, де днями провели обшуки.

Таку думку він висловив в інтерв'ю DW.

Читайте такожГолова Окружного адмінсуду Києва перетворив його на комерційну організацію із заробляння грошей – Ситник

Відео дня

"Зараз підозри направлені на підпис новому заступнику генерального прокурора Сергію Кізю (призначений 3 липня 2019 року – УНІАН). Такий у нас регламент. Ми цій людині вперше направляємо документи, тому наразі не знаємо, наскільки швидким буде розгляд та його результат", – сказав Горбатюк.

За його словами, попередні заступники генпрокурора, які курували управління спецрозслідувань ГПУ, впродовж останнього року "жодної підозри на суддів не підписали", хоч їм було скеровано їх понад десять, зокрема й щодо "майданівських справ".

Горбатюк також заявив, що обшуки планувалося провести не лише в приміщенні Окружного адмінсуду Києва, а й безпосередньо в кабінетах суддів. 

Однак, стверджує він, частину цих обшуків не погодило керівництво ГПУ. "Генпрокурор Юрій Луценко спочатку відмовляв у зустрічах, а потім просто поїхав у відпустку", - зазначив глава управління спецрозслідувань ГПУ.

Як повідомляв УНІАН, 26 липня детективи НАБУ разом із Управлінням спеціальних розслідувань Генпрокуратури провели обшуки в Окружному адміністративному суді Києва.

Слідчі дії здійснювалися в зв’язку із тим, що ГПУ зафіксувала протиправний вплив Окружного адмінсуду Києва на ухвалення рішень Конституційним судом, Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя, а також вплив на діяльність міністерств, відомств і роботу Державного бюро розслідувань.