"Слуга Народу" матиме більшість у новообраному парламенті / фото УНІАН

10-15% народних депутатів від партії «Слуга народу» серед мажоритарників не хочуть скасування депутатської недоторканності.

Читайте такожУ "Слузі народу" озвучили головних претендентів на пост прем’єра

Про це заявив можливий керівник майбутньої фракції партії «Слуга народу» в парламенті Давид Арахамія в інтерв'ю Радіо НВ.

Відео дня

Він нагадав, що партія на виборах обіцяла скасування депутатської недоторканості. За його словами, на сьогодні деякі особи, зокрема, бізнесмени, йдуть у депутати саме за недоторканністю.

Арахамія зазначає, що серед майбутніх депутатів від партії є ті, хто проти її скасування. «Їх десь 15% серед мажоритарників. Серед «списочників» таких набагато менше. А мажоритарники кажуть: «Я ж мажоритарник, це мій округ, мої люди за мене проголосували, чому я повинен бути підзвітним?». Я думаю, що ми просто з цим будемо працювати. Нам тут дуже важлива підтримка суспільства», - сказав він.

Говорячи про кандидатів від партії, які мають «проросійські», «антимайданні» погляди, Арахамія зазначив, що має з ними світоглядний конфлікт.

За його словами, в основному, це мажоритарники. «Проросійський вектор не впливовий взагалі. Моя оцінка - 1%, а можливо, 2%. І це умовно проросійські - це не люди, які кажуть, що нам треба йти до Росії, а говорять «що не все так однозначно, треба розбиратися…», - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, 21 липня президент України Володимир Зеленський заявив, що розраховує, що одним із перших законопроектів, який розгляне нова Верховна Рада, буде законопроект про зняття депутатської недоторканності.