Гонтарєва не приїде на допит у Київ / Фото УНІАН

Екс-глава Національного банку України Валерія Гонтарєва не має наміру їхати в Київ на допит в Генпрокуратуру, який намічено на 12 серпня.

Про це вона заявила в коментарі The Page.

Читайте такожНАБУ проводити обшуки в близькій до Порошенка інвестиційній групі ICU у справі "Роттердам +"

Відео дня

«Я нічого до цієї справи не маю, навіть поруч не проходила. Я вже їм [Генпрокуратурі – ред.] повідомила, що працюю і живу в Лондоні, тому вони знають мою адресу і можуть надсилати мені всі позови або приїхати до мене в Лондон... Чекаю їх в Лондоні, якщо вони хочуть мене побачити», — сказала колишня чиновниця.

За її словами, повістку на допит вона поки не отримала.

Напередодні повідомлялося, що Генеральна прокуратура знову викликає на допит екс-голову Національного банку України Валерію Гонтареву. Повістка з викликом опублікована на сайті ГПУ.

Нагадаємо, у квітні ГПУ викликала для вручення підозр і допиту екс-главу Адміністрації президента Бориса Ложкіна, колишнього заступника голови АП Олексія Філатова і екс-главу Нацбанку Валерію Гонтареву.

На допит викликали й інших фігурантів розслідування у "справі Курченка": екс-мінстра екології Злочевського та співвласника компанії ICU Стеценка.

Як повідомляв УНІАН, 28 березня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Департамент міжнародно-правової співпраці ГПУ завершив розслідування стосовно бізнесмена Сергія Курченка. За його словами, Курченко підозрюється в участі у злочинній організації екс-президента Віктора Януковича і здійсненні в її складі особливо тяжких злочинів проти держави Україна.

Луценко зазначив, що в ході розслідування злочинів повідомлено про підозри 98 особам, в тому числі високопосадовцям, з них 12 - вищі посадові особи центральних органів виконавчої влади, а також Національного банку України, 6 керівників обласних державних адміністрацій, 14 осіб керівного складу державних підприємств.

Того самого дня заступник голови Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури, голова відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях Костянтин Кулик повідомив, що фігурантами справи Курченка, яким ГПУ оголосила про підозру, є екс-голова АПУ Борис Ложкін, екс-голова Нацбанку Валерія Гонтарева, екс-міністр екології Микола Злочевський, тодішній заступник голови АПУ Олексій Філатов та інші топ-чиновники.

Відповідну заяву Кулика було передано журналістам. Її оприлюднила в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" 28 березня ведуча Наталія Мосейчук. Пізніше в Генпрокуратурі повідомили, що підозри Ложкіну, Гонтаревій і Філатову були скасовані.