Юрія Гримчака затримали в середу, 14 серпня / фото УНІАН

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак також підозрюється у вимаганні 1 мільйона доларів за змову з посадовими особами КМДА та Мінкульту за дозвіл на будівництво в Києві.

Про це повідомив заступник глави Адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов у своєму Telegram-каналі.

"Вашій увазі таємниця слідства з НАБУ. Члену команди Порошенка Гримчаку інкримінують хабар в 50 000 доларів США, який він успішно розділив із співучасниками. Також фігурант підозрюється у вимаганні 1 млн доларів за змову з посадовими особами КМДА та Мінкульту за дозвіл на будівництво в одному з історичних місць Києва", - повідомив Портнов.

Відео дня

Читайте такожУ МінТОТ стверджують, що затримання Гримчака не стосується його роботи в міністерстві

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Гримчак та його помічники вимагали кошти за вплив на рішення судів і чиновників Мінкультури для прийняття власних рішень.

Як повідомляв УНІАН, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак та його помічник у середу, 14 серпня, були затримані за вимагання хабаря.

Раніше дружина Юрія Гримчака на сторінці в Facebook повідомила, що прокурори проводять обшук у квартирі заступника міністра і хочуть його затримати.