Зіткнення між депутатами почалися в президії облради / скріншот відео Думская

У сесійній залі Одеської обласної ради сталося зіткнення між депутатами, частина з яких звинувачує опонентів у домовленостях з приводу обрання його керівництва.

Як передає кореспондент УНІАН, на 16 серпня призначено позачергову сесію облради, під час якої, як передбачається, його голова Анатолій Урбанський має скласти повноваження, що пов'язано з його обранням до парламенту.

Читайте також«Я для вас цар і бог»: В Одесі суддя обматюкав поліцейських (відео)

На початку сесії, після того, як прозвучав Гімн України та хвилиною мовчання депутати вшанували пам'ять померлого недавно почесного громадянина Одеси Володимира Філіпчука, в залі почався скандал. Зокрема, на трибуну вийшов депутат облради, заступник голови Одеської ОДА Віталій Свічинський і звинуватив частину депутатів у «договорняках» і закликав блокувати роботу сесії.

За його словами, представники фракцій БПП «Солідарність» та «Опозиційного блоку» змовилися на предмет обрання "потрібного" голови облради. Біля нього одразу зібралося кілька десятків депутатів.

У свою чергу Урбанський заявив, що у нього забрали картку для голосування й зламали мікрофон.

За словами його заступника Юрія Дімчогла, вночі пройшли таємні переговори із зазначеного питання.

На трибуні, в президії, розпочалося зіткнення, а в залі - сильний шум. Урбанський закликав усіх зайняти свої місця, вимагав замінити мікрофон і картку, із залу щось вигукували інші депутати, в тому числі просили оголосити перерву.

Однак Урбанський заявив, що не потерпить тиску і намагався вести засідання.

Він зміг оголосити про вихід із фракції «Опозиційний блок» кількох депутатів та створення в облраді двох депутатських груп - «Опозиційної платформи - За життя» та «Відродження».

При цьому між депутатами-опонентами в президії розпочалася бійка, комусь порвали сорочку. До зали увійшла поліція, в тому числі заступник начальника регіонального главку Нацполіції Сергій Махотін. Також з'явилися невідомі молодики міцної статури.

Деякі активісти, які беруть участь на вулиці в акції протесту проти можливого обрання головою облради Віталія Саутенкова, намагалися пройти до будівлі, але їх не пустили.

Після нетривалої перерви (менш як 5 хвилин) Урбанський запросив голів фракцій і своїх заступників пройти в окремий кабінет на консультації, а поліцію - заблокувати двері до кабінету зовні.

Після завершення консультацій робота сесії продовжилася.

У залі присутній народний депутат Микола Скорик, який на останніх виборах пройшов у Верховну Раду від політичної партії «Опозиційна платформа - За життя».

Як повідомляв УНІАН, в Одесі активісти протестують проти можливого обрання головою Одеської обласної ради Віталія Саутенкова (фракція "Опозиційний блок").