У партії Тимошенко повідомили, що вже назвали свого представника, якого вони хотіли б бачити у керівництві Верховної Ради / фото УНІАН

Політична сила ВО «Батьківщина» запропонувала кандидата на посаду заступника голови Верховної Ради.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив новообраний народний депутат від «Батьківщини» Андрій Кожем’якін.

За його словами, «Європейська солідарність» також внесе свою кандидатуру.

Відео дня

Читайте такожВіце-спікер і голови трьох комітетів: у Бойка розповіли, які посади хочуть обійняти в новій Раді«Батьківщина» сьогодні висунула члена своєї фракції на посаду віце-спікера»,– сказав Кожем’якін, але не назвав цю людину.

За його словами, «Опозиційна платформа – За життя» теж претендує на цю посаду, але свою кандидатуру ще не подавала.

Водночас, говорячи про опозиційність «Батьківщини» та її погляди на нинішній розподіл комітетів, Кожем’якін заявив:

«Ми підтримуємо інші, я так розумію, опозиційні партії. Тому що сьогодні Геращенко сказала, що фракція і партія «Європейська солідарність» теж знаходиться в опозиції. І вони після обіду теж подають свою кандидатуру на посаду віце-спікера».

Як повідомляв УНІАН, 20 серпня представник «Опозиційної платформи – За життя» Вадим Рабінович заявив, що партії «Батьківщина» і «Голос» відмовилися від посади заступника голови Верховної Ради.

А 22 серпня, новообраний народний депутат від «Європейської солідарності» Іванна Климпуш-Цинцадзе сказала, що «ЄС» не пропонувала свою кандидатуру на посаду заступника голови Верховної Ради.