Пристайко розповів про нерівну боротьбу з РФ / фото УНІАН

Новопризначений міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що Україні вдалось відвернути повномасштабну війну з Росією.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час виступу перед голосуванням у парламенті за його кандидатуру на посаду голови МЗС.

«5 довгих років ми ведемо нерівну боротьбу з РФ. Незважаючи на драматичні прогнози ми вижили в цій боротьбі, щонайменше виживаємо. Ми сплачуємо щодня життями наших військових та цивільних, терористичними атаками в мирних містах, жертвами вибухових пристроїв, уповільненням цивілізаційного розвитку, ми скотилися на останні місця серед держав Європи. Ми так жити не можемо і не будемо», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожМіністром закордонних справ став дипломат Пристайко

За словами Пристайка, Україні потрібен мир та прискорення економічного та соціального розвитку. Нам потрібні скоординовані зусилля, внутрішні інвестиції, активізація людського капіталу для налагодження постпромислового виробництва, різкого збільшення експорту. Нам потрібні мир та стабільність – це те, що краде у нас війна.

Міністр відзначив, що Україна не може і не буде вести безкінечні переговори в різних форматах. «Я ціную всю ту роботу, яка була проведена до мене. Завдяки впертості, обережності, іноді хитрості наших попередників і безумовно підтримці наших партнерів нам вдалося відвернути катастрофу – повномасштабну війну з Росією, яка загрожувала повною дезінтеграцією та зникненням України з міжнародної арени», - додав він.