Пристайко має намір в піврічний термін суттєво просунутись у мирному врегулюванні / фото УНІАН

Новопризначений міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що ставить задачу українській дипломатичній службі в піврічний термін суттєво просунутись у мирному врегулюванні ситуації на Донбасі.

Читайте такожНовий голова МЗС розповів про свої пріоритети: мир на Донбасі та повернення Криму

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час виступу перед голосуванням у парламенті за його кандидатуру на посаду голови МЗС.

Відео дня

«Як ви знаєте – президент запропонував низку компромісних кроків, які в першу чергу спрямовані на відновлення зв’язків з нашим власним народом, який опинився за лінією дотику. Ціною значних зусиль перезапущено процес обміну полоненими, відновлюється сполучення в Станиці Луганській, відбудовуємо, де це можливо, інфраструктуру і забезпечуємо соціальні виплати, ведеться робота із створення системи активного інформаційного супротиву. Хочу вірити, що ці кроки за підтримки міжнародного співтовариства дадуться в знаки і ми зможемо відкрити нову сторінку мирного процесу», - заявив він.

За словами Пристайка, якщо мирний процес піде далі – Україна буде шукати і думати над наступними кроками: «над модальностями та поверненням людей до мирного життя, проведення виборів, амністії, зняття торгівельних обмежень, відновлення повного контролю над нашими кордонами. Зараз не так важливо, як ми це будемо робити – чи через запрошення миротворчої місії чи шляхом виконання «Мінську». Критично важливо інше – ми маємо на це півроку. Я націлю дипломатичну службу на цей піврічний термін», - наголосив він.