Ілюстрація REUTERS

Адвокат росіян Валентин Рибін заявив, що літаки з утримуваними особами в РФ і Україні ще вилетіли для обміну.

Про це йдеться у відеозверненні Рибина, розміщеному в Facebook.

Читайте такожОфіційної зустрічі визволених із РФ українців в аеропорту не буде, їх відвезуть до лікарні – ЗМІ

Відео дня

«Не ведіться на фейки і перевіряйте інформацію, звертайтеся до тих людей, які можуть щось нормальне, зрозуміле сказати. Станом на сьогодні на ранок, на 9 годин, я в Полтаві, ніхто нікуди не летить. Всі громадяни Російської Федерації, а також громадяни України, які планують взяти участь в обміні, знаходяться хто в пункті збору, а хто в місцях попереднього ув'язнення або відбування покарання», - заявив він.

Рибін зазначив, що з Росії у Київ жодний літак не летить. «Давайте наберемося терпіння і не будемо фальстартувати», - додав адвокат.

Водночас адвокат українських моряків Ілля Новіков заявив, що їх вивезли з СІЗО «Лефортово», передає "МБХ Медіа".

«Я не брав участі в жеребкуванні на відвідування Карпюка, оскільки, за моїми даними, мого підзахисного вже відвезли. І там така ситуація загальна за всіма заарештованим», - сказав адвокат. Новіков також захищає командира малого броньованого артилерійського катера «Бердянськ» Романа Мокряка.

Як повідомляв УНІАН, 21 серпня в московському СІЗО «Лефортово» підтвердили, що до них перевели українських політв'язнів Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Олександра Кольченка і Павла Гриба.

29 серпня стало відомо, що до «Лефортово» етапували Олега Сенцова.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, обраний народний депутат від партії «Європейська солідарність» Ахтем Чийгоз допустив, що незаконно засуджені в РФ українські політв'язні повернуться в Україну 30 серпня.

Колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов, який отримав громадянство України, заявив, що в п'ятницю, 30 серпня, відбудеться обмін полоненими між Україною і Росією. "Сьогодні буде обмін полоненими. Тримаємо кулаки!" - написав він у Facebook. У коментарях Пономарьов додав, що, за його інформацією, обмін відбудеться прямо вночі.