Названа нова дата обміну полоненими між Україною і РФ / flickr.com/Jérémy LARROQUE

За інформацією росЗМІ, процес обміну полоненими між Росією та Україною, можливо, буде запущений до кінця цього тижня.

Про це повідомляє російський "Интерфакс", посилаючись на два дипломатичні джерела.

"Обмін може початися до кінця тижня, ймовірна дата - 7 вересня", - сказав співрозмовник ЗМІ.

Відео дня

Читайте такожНаразі в СІЗО "Лефортово" утримуються 24 військовополонених моряки і щонайменше 8 політв'язнів

Тим часом, інше дипджерело, підтвердивши, що обмін запланований на суботу, зазначив, що домовленості мають попередній характер. "Поки досягнуті лише рамкові домовленості. Остаточно дату та умови обміну сторони погодять у середині тижня", - сказав він.

У Кремлі між тим утрималися від коментарів у зв'язку з повідомленнями про те, що обмін полоненими між Росією та Україною може початися 7 вересня.

"Тема чутлива. Анонсів тут бути не може", - сказав "Интерфаксу" прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. Він пообіцяв: "Факт стане відомим".

Як повідомляв УНІАН, 21 серпня в московському СІЗО «Лефортово» підтвердили, що до них перевели українських політв'язнів Володимира Балуха, Станіслава Клыха, Миколи Карпюка, Олександра Кольченко і Павла Гриба.

29 серпня з'явилася інформація, що в «Лефортово» етапували українського політв'язня Олега Сенцова.

Крім того, надходила інформація, що повинні обміняти українського журналіста Романа Сущенко та 24 моряків.

Також повідомлялося, що обмін між Україною і РФ утримуваними особами повинен відбутися 29 чи 30 серпня. Однак 30 серпня в Офісі президента України відзначили, що процес переговорів щодо обміну полоненими триває. «Процес взаємного звільнення утримуваних осіб триває. Інформація про його завершення не відповідає дійсності. Коли взаємне звільнення утримуваних осіб завершиться Офіс президента повідомить про це на офіційних каналах», - зазначили в офісі.

При цьому адвокат Рибін раніше висловлював припущення, що обмін може відбутися 3 вересня.

Як повідомляв УНІАН, 21 серпня в московському СІЗО «Лефортово» підтвердили, що до них перевели українських політв'язнів Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Олександра Кольченка і Павла Гриба.

29 серпня з'явилася інформація, що в «Лефортово» етапували українського політв'язня Олега Сенцова.

Крім того, надходила інформація, що мають обміняти українського журналіста Романа Сущенка і 24 моряків.

Також повідомлялося, що обмін між Україною і РФ утримуваними особами має відбутися 29 або 30 серпня. Однак 30 серпня в Офісі президента України зазначили, що процес переговорів щодо обміну полоненими триває. «Процес взаємного звільнення утримуваних осіб триває. Інформація про його завершення не відповідає дійсності. Коли взаємне звільнення утримуваних осіб завершиться, Офіс президента повідомить про це на офіційних каналах», - відзначили в офісі.

При цьому адвокат Рибін раніше висловлював припущення, що обмін може відбутися 3 вересня.