Україна презентує Північноатлантичному Альянсу свій новий проект стратегії національної безпеки / фото УНІАН

Україна презентує Північноатлантичному Альянсу проект нової Стратегії національної безпеки з метою отримання відповідних рекомендацій і пропозицій.

Читайте такожДо кінця 2020 року українська армія перейде на нову систему управління – Генштаб

Про це заявив віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба представникам НАТО у штаб-квартирі Альянсу, повідомляється на Урядовому порталі.

Відео дня

Віце-прем’єр-міністр поінформував представників Альянсу про готовність України збільшити свій внесок у проведення операцій під проводом НАТО.

Він також повідомив співрозмовників про розробку проекту нової Стратегії національної безпеки України. Україна має намір презентувати цей документ союзникам з метою отримання відповідних рекомендацій і пропозицій.

Під час зустрічей сторони також домовились про продовження практики спільної військової підготовки включно зі стажуванням військовослужбовців ВМС Збройних Сил України на кораблях ВМС держав-членів НАТО.

Також Кулеба підтвердив, що проблематика гендерної рівності залишається важливим напрямом роботи Уряду і є важливою складовою реформ. Віце-прем‘єр-міністр запросив спеціального представника генерального секретаря НАТО з питань жінок, миру та безпеки Клер Хатчинсон, яка брала участь у зустрічі, відвідати Україну.

Сторони також обговорили питання підготовки візиту Північноатлантичної ради НАТО в Україну наприкінці жовтня.

«Президент Зеленський визначив, що реформа Збройних Сил України, і загалом оборонного сектору, має здійснюватися відповідно до найкращих світових стандартів. Тому сьогодні в НАТО ми говорили про дуже практичні речі: як Альянс може допомагати Україні стати сильнішою, та про те, як Україна може допомогти Альянсу. Євроатлантичний курс України залишається незмінним, і візит є одним з підтверджень цього», – прокоментував Кулеба результати зустрічей.