Олег Сенцов поділився своїми емоціями від дня визволення / фото УНІАН

Незаконно засуджений у РФ український режисер Олег Сенцов назвав день свого звільнення одним з небагатьох днів, заради яких варто жити.

Читайте такожСенцов вважає, що Україна рухається в правильному напрямку

Як передає кореспондент УНІАН, про це Сенцов сказав на спільній зі звільненим громадським активістом Олександром Кольченком прес-конференції в Києві.

Відео дня

Сенцов зазначив, що напередодні обміну утримуваними особами був абсолютно спокійний і не відчував жодного хвилювання.

«Коли справа вже дійшла до обміну, мені вже сказали, що хлопці там, в «Лефортово», я ще тиждень був у Лабитнангах. 28 серпня мене перевезли. Коли я зрозумів вже, що то вже ось-ось близько, я зрозумів, що буде обмін, я сам собі дивувався – я був абсолютно спокійний, абсолютно жодного хвилювання, очікування, переживання. Я спав абсолютно спокійно. До виходу з трапа я взагалі не нервував», - зазначив Сенцов.

Він додав, що був спокійний, поки не обійнявся із донькою.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня у рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українських військовополонених моряка і 11 політв'язнів: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих і Микола Карпюк, Олексій Сизонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов.

Сенцова разом з Кольченком затримали у травні 2014 року. Російські силовики звинуватили їх в організації терактів в окупованому Криму. В серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії.

Омбудсмен Людмила Денисова повідомила, що Сенцову і Кольченко за рахунок держави придбають квартири в Києві.