Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявив, що повернення українських громадян є пріоритетом для нього особисто і для кожного українця.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на брифінгу за результатами засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

"Обговорювались питання щодо наступного етапу звільнення наших полонених... Для нас повернення українських громадян є пріоритетом, і для мене особисто, і, думаю, для кожного українця", - зазначив він.

Відео дня

Президент зазначив, що Україна докладає максимальних зусиль для повернення усіх громадян.

Читайте такожНСЖУ закликала активізувати зусилля для звільнення журналіста Асєєва

Зокрема, Зеленський згадав про українського журналіста Станіслава Асєєва (відомого також під псевдонімом Васін), якого захопили в полон бойовики "ДНР" та якому сьогодні виповнилося 30 років.

Як повідомляв УНІАН, Асєєв зник 2 червня 2017 року на території, контрольованій бойовиками "ДНР". Представники бойовиків протягом трьох місяців стверджували, що не мають інформації про зникнення журналіста.

8 вересня на той час представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що бойовики підтвердили, що Асєєв перебуває у них, і його прізвище є списках на обмін заручниками.