REUTERS

Погрози ватажків терористичних "ДНР" і "ЛНР" не віддати Україні контроль над кордоном з Росією суперечать "формулі Штайнмайєра".

Про це заявив військовий експерт, колишній спікер Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов, коментуючи мирний план щодо Донбасу, передає «Обозреватель».

Читайте такожУ Раді відреагували на "заяви" ватажків "ЛДНР"

Відео дня

"Формула Штайнмайєра визначає наступне – повинен бути відновлений повний контроль над нині неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону. Тому претензії на певні привілеї і можливість влади самопроголошених республік взяти під контроль кордон між Україною і Росією – це неприпустимо", – підкреслив Селезньов.

"У будь-якому випадку формула Штайнмаєра може бути реалізована після того, як з території України будуть виведені всі окупаційні війська і буде передано під дієвий і ефективний контроль нині неконтрольовану ділянку державного кордону", – додав військовий експерт.

Раніше ватажки терористичних "ДНР" і "ЛНР" Денис Пушилін і Леонід Пасічник заявили, що узгодження "формули Штайнмайєра" означає визнання за "народом Донбасу права самому визначати свою долю". Також вони заявили, що "жодного контролю над кордоном київська влада не отримає".