Прапор Держдепу США / REUTERS

До України прибула керівник Бюро Державного департаменту США з питань конфліктів і стабілізації Деніз Наталі.

Про це йдеться в повідомленні Посольства США в Україні у Facebook.

Читайте такожСША схвалили продаж нової партії протитанкових Javelin - Bloomberg

Відео дня

"Ми раді вітати в Києві очільницю Бюро Держдепартаменту з питань конфліктів і стабілізації ситуацій Деніз Наталі, яка прибула, щоб поспілкуватись з українськими та міжнародними партнерами щодо конфлікту на Донбасі та підтримки ветеранів", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, вона розпочала свій візит до Києва з відвідання Майдану Незалежності і вшанування пам'яті героїв Небесної сотні, які "пожертвували своїм життям на підтримку євроатлантичного шляху України".

Як повідомляв УНІАН візит Наталі запланували на фоні масштабного політичного скандалу в США.

Нагадаємо, між Білим домом і Конгресом розгорівся скандал після появи у ЗМІ повідомлень, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень подав записку генеральному інспектору, де йшлося, що Трамп «пообіцяв» щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами.

У ЗМІ припускали, що під час розмови із Зеленським Трамп міг не раз наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії, колишнього віце-президента США Джо Байдена. 21 вересня конгресмени США звернулися до адміністрації Трампа з вимогою надати стенограму його розмови із Зеленським. 24 вересня стало відомо, що Конгрес починає офіційне ініціювання процедури імпічменту Трампа.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського, яка відбулося 25 липня. Стенограма була розсекречена після розпорядження Трампа. У стенограмі йшлося про те, що Трамп просив Зеленського вивчити справу проти сина Байдена - Хантера Байдена.