Ілюстрація / REUTERS

У Кремлі підтвердили, що Росія і Україна ведуть роботу з підготовки нового обміну утримуваними особами.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

«Ви знаєте, що з російської сторони давно було наголошено, що в Росії були б раді здійснити обмін «всіх на всіх». Це повинно бути кінцевою метою. Все залежить від готовності обох сторін, певна робота в цьому контексті триває», - сказав Пєсков, відповідаючи на питання, чи можуть підтвердити в Кремлі слова українських представників про те, що наступного тижня відбудеться новий масштабний обмін між Україною і РФ.

Відео дня

На питання, чи йдеться про обмін між Україною і РФ, чи Україною і так званими «республіками», Пєсков відповів: «Нічого не можу уточнити. Робота триває в цьому напрямку».

Читайте такожУ Кремлі заявили, що питання повернення захоплених РФ українських кораблів на рівні глав держав не обговорювалося

Як повідомляв УНІАН, 3 жовтня міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1 + 1» висловив сподівання, що наступного тижня відбудеться масштабний обмін утримуваними особами з Росією.

«Ви бачите, що нам вдалося обміняти наших людей. Найближчим часом, я сподіваюся, і це буквально наступного тижня ми плануємо ще масштабніший обмін», - наголосив Пристайко.

7 вересня в рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 військовополонених моряки і 11 політв'язнів. У їх числі: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих і Микола Карпюк, Олексій Сізонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов.