Тука прокоментував ситуацію із "формулою Штайнмаєра" / фото Дарья Давиденко, Апостроф

Екс-заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука вважає, що українська влада прислухається до ультимативної форми спілкування, яку практикує Кремль.

Читайте такожЗеленський звернувся до українців: Київ не підписував жодних угод з "ЛДНР" (відео)

Одним із доказів цього є факт "ухвалення формули Штайнмаєра", – сказав він у коментарі «Обозревателю». "Це саме і було умовою Росії", – нагадав Тука.

Відео дня

Коментуючи умову участі Росії у нормандському саміті, озвучену Кремлем – розведення сил у Петровському і Золотому, – екс-заступник міністра зауважив: "Росія звикла розмовляти мовою ультиматумів. На мій превеликий жаль, я бачу, що українська нова влада прислухається до такої форми спілкування".

У контексті останніх заяв ватажка "ДНР" він сказав: "Зараз почалася друга серія: вони почали розігрувати поганих хлопчиків із Донбасу, які заявляють: "ні, ми не згодні". Але це все гра".

Відповідаючи на запитання, чим може закінчиться ця "гра", Тука спрогнозував: "Я сподіваюся, що ті акції масового протесту, які вже почали відбуватися, зупинять цей процес, і не дадуть втягнути Україну в цей дуже небезпечний, з моєї точки зору, сценарій".