REUTERS

Україна планує оновити угоду про асоціацію із Європейським Союзом вже цією осені.

Про це в коментарі Радіо Свобода повідомив торговий представник України, заступник міністра з розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка.

Читайте такожКерівництво НАТО на чолі зі Столтенбергом збирається приїхати в Україну наприкінці жовтня

Відео дня

«Нам дуже цікаво зрозуміти позицію Європейського Союзу, наскільки вони налаштовані на цю роботу, і наскільки вони готові її пришвидшити. Те, що ми бачимо сьогодні – це дуже конструктивне ставлення до того, що ми будемо активно говорити про модальності, про умови, про календар оновлення угоди вже цієї осені», – сказав він.

При цьому заступник міністра додав, що Київ хоче пришвидшити євроінтеграцію шляхом укладання так званого «промислового безвізу».

«Якщо ми це зробимо, це означає, що національне українське законодавство сприяє тому, що деталі автомобілів, виготовлені в Україні, відповідають усім нормам, вони входять у пази нормально в автомобілі, які збираються в Європейському союзі, те саме стосується вагонів, те саме стосується іграшок, іншої промислової продукції, будь якої», – пояснив Качка.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів у наступні 5 років планує розширити перелік безвізових країн ще 14 державами.

За наступні 5 років цей перелік буде розширено за рахунок Гватемали, Гренади, Коста-Ріки, Маврикію, Маршалових островів, Монголії, Науру, Палау, Перу, Сальвадору, Самоа, Сен-Вінсент і Гренадін, Соломонових островів та Ямайки.