Рябошапка заперечує тиск президента на ГПУ / фото УНІАН

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка заперечує тиск президента і його офісу на роботу відомства.

Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, передає НВ.

"Єдиний тиск, який зараз відчуває генеральна прокуратура, так само як і інші органи кримінальної юстиції, це потреба суспільства і прагнення суспільства до відновлення справедливості. І власне це єдине що впливає на нас, і те, що змушує нас працювати ефективніше", - сказав Рябошапка.

Відео дня

За його словами, зараз ГПУ "намагається працювати безвідносно від політичної приналежності фігурантів або суб'єктів кримінальних розслідувань".

Читайте такожСправа Гладковського "має певні зв'язки" із Пашинським - Рябошапка

"Говорити про те, що на нас тисне президент або офіс президента, мені здається, що це не зовсім правильно. Тим більше, ми бачимо, що органи намагаються працювати безвідносно від політичної приналежності фігурантів або суб'єктів кримінальних розслідувань і я не виключаю, що незабаром ми також зможемо побачити, що до відповідальності притягуються, в тому числі і ті, хто наближений до правлячої політичної сили", - сказав він.

Рябошапка також зазначив, що ГПУ проводить перевірку щодо одного з народних депутатів (із фракції Слуга народу В’ячеслава Медяника, - ред.) і найближчим часом поінформує про результати цієї перевірки.

Нагадаємо, 16 жовтня журналісти в парламенті сфотографували листування в месенджері нардепа Медяника із чоловіком, який просив посприяти у якихось справах у Генпрокуратурі. Зокрема, в листуванні згадується прізвище заступника генпрокурора Віктора Трепака, а також вживаються слова "цукор" і "океан".