Суд розглядає апеляцію на запобіжний захід для Микитася / фото: Центр протидії корупції

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявив, що колишній депутат Максим Микитась міркував про вбивство свідка і підозрюваного у справі проти нього.

Про це прокурор заявив під час засідання Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, повідомляє Центр протидії корупції.

Читайте такожДепутати Київради звернулися до НАБУ щодо можливих зловживань Кличка під час будівництва Шулявського мосту

Відео дня

Сьогодні Апеляційна палата почала розгляд апеляційної скарги прокурорів САП на надто м’який обраний Вищим антикорупційним судом Микитасю запобіжний захід. При встановленій лише шкоді в розмірі 82 мільйонів гривень екс-депутату призначили заставу в 5,5 мільйона гривень, яку той оперативно зібрав.

Як повідомляв УНІАН, 14 травня детективи Національного антикорупційного бюро провели обшуки за місцем роботи та проживання окремих службових осіб Нацгвардії, а також в офісах низки приватних компаній. Обшуки відбулися в рамках розслідування корупційної схеми з нерухомістю, внаслідок якої Головне управління Нацгвардії втратило активи на 81,64 млн грн.

15 травня НАБУ повідомило про підозру у заволодінні майном ГУ Нацгвардії на 81,64 млн грн екс-командувачу Нацгвардії Юрію Аллерову, директору компанії «Укрбуд» Олегу Майбороді і незалежному оцінювачу Алісі Гринчук.

Суд обрав Аллерову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в 4,8 млн грн. Після внесення коштів він вийшов із СІЗО.

Майбороді обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2 млн грн, Гринчук - у вигляді застави у 1,5 млн грн.

18 липня було повідомлено про підозру четвертому учаснику схеми із заволодіння майном Нацгвардії, який на час вчинення злочину обіймав посаду заступника керівника Державної будівельної корпорації.

3 жовтня стало відомо, що детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому народному депутату від групи «Воля народу» Микитасю в організації оборудки з нерухомістю Національної гвардії.