Арахамія заявив, що нібито є свідчення очевидців, яким пропонували хабар, але вони відмовилися / фото УНІАН

Лідер фракції Давид Арахамія заявив, що знає про "непрямі факти" хабарництва депутатів від "Слуги Народу".

Читайте такожЩе один "кварталівець" отримав посаду в РНБО

Про це він написав у коментарі під постом нардепа Олександра Дубінського у Facebook, де останній вимагає вибачень.

Відео дня

"Не бачу причин вибачатися, якщо маю непрямі факти підкупу окремих членів комітету", - написав глава фракції СН, зазначивши, що до самого Дубінського претензій не має. 

Згодом Дубінський написав, що разом із ним детектор брехні проходитиме Арахамія: "Повідомляю, що зі мною детектор буде проходити глава фракції СН Арахамія. Пряма трансляція о 20:00".

У коментарі "24 каналу" Арахамія заявив, що нібито є свідчення очевидців, яким пропонували хабар, але вони відмовилися. Окрім того, за його словами, є декілька непрямих доказів у вигляді фотографій однієї із зустрічей з організатором корупційної схеми.

"Ми зараз ініціювали внутрішнє розслідування, а також завтра в ефірі "Право на владу" один зі свідків про все розповість", – сказав Арахамія.

Раніше САП відкрила кримінальне провадження за фактом можливої корупції серед народних депутатів. Розслідується можливе отримання хабара 11 народними депутатами, членами парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики.

Володимир Зеленський вважає, що депутати фракції Слуга народу, а саме члени фінансового комітету, мають пройти детектор брехні. 

Як повідомляв УНІАН, 22 жовтня колишній віце-прем'єр-міністр Павло Розенко написав у Facebook, що нібито в Офісі президента України підозрюють 11 народних депутатів від «Слуги народу» в отриманні 30 тис. доларів (кожному) за голосування на засіданні Комітету Верховної Ради проти одного з антикорупційних законопроектів. При цьому, за даними екс-посадовця, ОПУ вимагає від депутатів пройти опитування на детекторі брехні.

Цю інформацію підтвердив народний депутат від «Слуги народу» Олександр Дубінський, який також написав у Facebook, що ОПУ «дійсно наполягає на тому, щоб всі депутати партії в фінансовому комітеті Ради пройшли детектор брехні». «Причина - звернення в ОП декількох депутатів, яким не сподобалося голосування членів комітету, де було ухвалено рішення про знищення монополії на оціночну діяльність і т.зв. "площадок Яценка" + демонополізацію ринку держзакупівель через систему Prozorro, а також зниження цін на участь у торгах + забезпечення прозорої роботи СЕТАМ/АРМА», - написав депутат.

При цьому Дубінський зауважив, що у фракції навіть «готові звинуватити колег в отриманні хабарів за голосування». Він стверджує, що як член цього комітету готовий пройти опитування на поліграфі, але вважає, що в такому випадку «детектор брехні повинні пройти і співробітники Офісу президента, і депутати, які є серед авторів найскандальніших законопроектів цього скликання, які викликають в залі підозру в можливій корупції».

Читайте також"Мутки в Раді": законопроект про легалізацію грального бізнесу перевели в інший комітет – Дубінський

У свою чергу заступник голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук написала у Facebook, що остаточне рішення щодо використання поліграфа під час опитування деяких членів фракції «Слуга народу», які входять до складу Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики, буде ухвалене після консультацій із психологами та криміналістами.

«Наша позиція чітка. Керівництво фракції зустрінеться із депутатами від нашої партії, які входять до парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, щоб кожен з них зміг озвучити свою позицію. Це першочерговий крок», - зауважила Кравчук. Вона наголосила, що, у разі доведення провини когось із народних депутатів від «Слуги народу», «вони обов’язково понесуть відповідальність».

У відповідь народний депутат Олександр Дубінський на своєму каналі в Youtube вночі опублікував відео, в якому повідомив, що не дасть "зам'яти" скандал і планує пройти експертизу на детекторі брехні у прямому ефірі 23 жовтня о 20:00. "Якщо ви маєте нахабство когось в чомусь звинувачувати, йдіть до кінця", - звернувся Дубінський.