италия / Flickr, Ed Yourdon

В ході зустрічі посла України Євгена Перелигіна з керівництвом МЗС Італії 30 квітня було розглянуто широкий спектр питань двостороннього співробітництва у контексті підготовки до візиту міністра закордонних справ Італії Паоло Джентілоні в Україну на початку травня. 

Окрему увагу було приділено поширеним у ЗМІ коментарям одного з чиновників Мінекономрозвитку Італії про нібито неготовність уряду Італії підтримувати надалі загальноєвропейську санкційну політику щодо Росії. Після цієї заяви посольство України оголосило італійським дипломатам демарш.  

Читайте такожІталія не підтримає продовження санкцій проти Росії

Відео дня

У відповідь італійські дипломати завірили українських, що позиція Італії з цього питання полягає в чіткій прив'язці обмежувальних заходів проти РФ в повній імплементації Мінських домовленостей, яка була прийнята Радою ЄС 19 березня 2015 року. Про це DT.UA повідомив посол Євген Перелигін.

Беручи до уваги нещодавнє звернення з цього питання українського посольства, було зазначено, що саме таку позицію італійського уряду Міністр Паоло Джентілоні буде готовий підтвердити в Києві. 

Також сторони висловили обопільне задоволення досягнутим рівнем двостороннього політичного діалогу і відзначили перспективи розвитку торгівельно-економічного та інвестиційного співробітництва в ключових секторах взаємного інтересу.