Дубневич заявив, що за весь час розслідування справи його жодного разу не викликали на допит / Фото УНІАН

Народному депутату з групи «За майбутнє» Ярославу Дубневичу, якого парламент сьогодні зняв недоторканність, вручили підозру.

Читайте такожНАБУ проводить обшуки у будинку братів ДубневичівЯк передає кореспондент УНІАН, про це сам Дубневич повідомив у коментарі журналістам.

Дубневич зазначив, що підозра йому була вручена сьогодні о 11.48.

Відео дня

На уточнювальне запитання журналістів, де саме він отримав підозру, депутат відповів, що в сесійній залі її вручати не можуть, тому «вручили не в туалеті, а поза сесійною залою».

«Мені вручили підозру, завтра буде призначений суд, і я піду разом зі своїм адвокатом…», - сказав депутат.

Дубневич також стверджує, що за весь час розслідування справи його жодного разу не викликали на допит як свідка.

Дубневич вважає, що йдеться «про політичне шоу», оскільки представники влади і НАБУ на чолі з Артемом Ситником хочуть показати, як вони «борються проти» нього.

За словами депутата, що якщо Верховна Рада й далі ухвалюватиме такі рішення, як сьогодні, то в «українському парламенті протягом року ми побачимо не фракції «Слуга народу» чи «Голосу», чи інших, а фракції НАБУ, СБУ, МВС…».

Коментуючи закид журналіста про те, що якщо він називає сьогоднішнє рішення ВР про зняття з нього недоторканності та всю ситуацію «політичним шоу», тому чому його сьогодні не заарештували прямо в парламенті, в сесійній залі, Дубневич відповів: «Ситник дуже хотів цього, але на це не пішов ані генеральний прокурор, ані прокурор антикорупційної прокуратури».

Як повідомляв УНІАН, 17 жовтня Рябошапка направив до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата дев’ятого скликання Дубневича.

У ГПУ зазначили, що зібрано достатньо доказів для повідомлення йому про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За версією слідства, ці діяння спричинили збитки у розмірі 93 мільйони 277 тисяч гривень.

За даними ГПУ, перебуваючи на посаді голови Комітету ВР з питань транспорту, Дубневич був обізнаним про фінансовий стан ПАТ «Укрзалізниця», зокрема його потреби при проведенні держзакупівель, а також мав вплив на засновників та посадових осіб ПАТ, яке є єдиним виробником стрілочних переводів, башмакоскидачів, пристроїв зрівнювальних, рамних рейок, хрестовин, контррейкових рейок та комплектів роздільного скріплення.

Докази свідчать про те, що Дубневич зі спільниками вивчив попит і ціни на ринку стрілочних переводів та прийняв рішення заволодіти коштами філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

Зокрема, слідство вважає, що кошти були отримані контрольованими народним депутатом та його спільниками юридичними особами через узгоджене завищення ціни під час реалізації стрілочної продукції на адресу філії, при цьому народним депутатом неодноразово було використано своє службове становище в інтересах пов’язаних з ним осіб. Надалі грошові кошти були використані спільниками на власний розсуд.

Як раніше повідомляв УНІАН, Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Дубневича.