У Посольстві наголосили, що це був вимушений страйк / фото УНІАН

Посольство Ізраїлю в Україні заявляє, що відновило свою роботу у Києві на період 25 днів, поки вирішуватиметься питання фінансування роботи дипломатів.

Про це йдеться в офіційному коментарі Посольства, наданому ексклюзивно агентству УНІАН.

Зокрема, в Посольстві наголосили, що це був вимушений страйк, внаслідок дій чиновників Міністерства фінансів Ізраїлю.

Відео дня

"Він відбувся через рішення Міністерства фінансів Ізраїлю порушити домовленості, які були узгоджені та підписані генеральним директором Міністерства фінансів 21 липня 2019 року, та застосувати однобічну процедуру, яка змінює протокол, котрий діяв протягом кількох десятиліть", - йдеться у коментарі.

Читайте такожУ МЗС України сподіваються на найскоріше відновлення роботи посольства Ізраїлю

"Ми боремося за свій статус, за своє професійне майбутнє та виживання ізраїльської дипломатичної служби. Ми були змушені закрити усі посольства по цілому світу, оскільки нам було відмовлено у базовому фінансовому підґрунті, яке служило для належного виконання нашої роботи", - наголосили ізраїльські дипломати.

При цьому вони відзначили, що суд надав 25 днів на вирішення питання фінансування дипломатичної служби.

"Вчора (31 жовтня) в Єрусалимі Суд із трудових спорів тимчасово призупинив наш страйк і дав сторонам 25 днів для переговорів", - повідомили дипломати.

Як повідомляв УНІАН, 30 жовтня Міністерство закордонних справ Ізраїлю у зв'язку з порушенням довгострокових угод зі співробітниками МЗС закрило всі посольства, в тому числі, в Україні. Зокрема, суперечка тривала з Міністерством фінансів через скорочення виплат ізраїльським дипломатам за кордоном і стосувалася широкого спектру витрат, починаючи від організації заходів у резиденціях послів до транспортних витрат.

Видання The Times of Israel повідомило, що дипломати і військові аташе вже давно скаржилися на низькі зарплати, але Мінфін мав намір змінити спосіб відшкодування витрат, що значно вдарить по дипломатах.