Дмитро Фірташ / REUTERS

Федеральний міністр європейських, інтеграційних та закордонних справ Республіки Австрія Александр Шалленберг заявив, що адвокати українського олігарха Дмитра Фірташа затягують його екстрадицію до США.

Читайте такожЗаарештовані у США бізнесмени працювали з Фірташем – ЗМІ

Як передає кореспондент УНІАН, про це Шалленберг сказав у Києві на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ України Вадимом Пристайком, відповідаючи на запитання, якою наразі є ситуація з видачею Фірташа правоохоронним органам США.

Відео дня

Шалленберг зазначив, що «з австрійської сторони» зволікань з екстрадицією немає.

"Міністерство юстиції вже прийняло відповідну постанову про екстрадицію пана Фірташа, але Фірташ та його адвокати відповідно затягують цей процес, вони наполягають на перегляді справи", - сказав Шалленберг.

Він додав, що має завершитися судовий перегляд справи.

"Коли наші відповідні силові структури отримають рішення суду, тоді буде прийнято рішення про екстрадицію", - заявив Шалленберг.

Як повідомляв УНІАН, Фірташ перебуває у Відні з весни 2014 року, відколи його було заарештовано за запитом США.

У Сполучених Штатах бізнесмена звинувачують у намірах за хабарі отримати дозволи на видобуток титанової руди в Індії. Планувалося, як випливає з матеріалів кримінального провадження, що підприємство олігарха постачатиме титан до США. У разі визнання винним, Фірташу загрожують десятки років ув'язнення і конфіскація майна.

У липні 2019 року міністр юстиції Австрії дав дозвіл на екстрадицію Фірташа до США. Разом з тим адвокати подали клопотання про відновлення судового розгляду справи про екстрадицію, тому видачу Фірташа було відтерміновано.