Порошенко сьогодні не з'явився на допит в Головну військову прокуратуру / pravda.com.ua

Колишній президент України Петро Порошенко сьогодні не з’явився на допит до Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури як свідок у справі про «Іловайський котел», його викликали повторно на 19 листопада.

Про це Головна військова прокуратура повідомляє у Facebook.

Читайте такожПрем'єр Гончарук посварився з нардепами, побачивши "друзів ФСБ" у Раді

Відео дня

«Справа Іловайського котла. Головною військовою прокуратурою ГПУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом планування, підготовки, розв’язання та ведення представниками влади РФ агресивної війни проти України з метою зміни меж її території та державного кордону, а також вчинення інших злочинів, що призвели до загибелі людей, тимчасової окупації частини території України та інших тяжких наслідків», - йдеться в повідомленні.

Для допиту як свідка у вказаному кримінальному провадженні на 10.00 15 листопада у встановленому Кримінальним процесуальним кодексом України порядку був викликаний Порошенко.

У прокуратурі наголосили, що у визначений час свідок за викликом до прокурора не прийшов, про причини свого неприбуття не повідомив. Тож свідка повторно викликано на допит на 10.00 19 листопада.

Довідка УНІАН. Наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці.

За офіційними даними, навколо Іловайська і в самому місті загинули 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти.

Разом з тим парламентська Тимчасова слідча комісія з розслідування Іловайської трагедії оцінювала загальні втрати українських військ у тисячу осіб.

Генпрокуратура 14 серпня 2017 року оприлюднила результати розслідування подій під Іловайськом у серпні 2014 року. Згідно з цими результатами, головним винуватцем Іловайської трагедії є військове командування РФ.

13 вересня новий головний військовий прокурор Віктор Чумак анонсував нове розслідування причин, що призвели до Іловайської трагедії.