ДБР оголосило в розшук підполковника СБУ \ фото УНІАН

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, оголосили у розшук підполковника Служби безпеки України (СБУ), який передавав дані державної таємниці російським спецслужбам.

Читайте такожЕкс-депутата Онищенка вже у грудні можуть примусово повернути з Іспанії в Україну – Ситник

Про це йдеться в повідомленні на сайті ДБР. Зазначається, що чоловікові повідомлено про підозру у скоєнні державної зради, дезертирства, незаконного придбання спеціальних технічних засобів отримання інформації, зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

Відео дня

"Досудовим слідством встановлено: працівник СБУ за завданням та в координації зі спецслужбами Російської Федерації, діючи в інтересах іноземної держави, збирав та передавав відомості з обмеженим доступом, у тому числі ті, що становлять державну таємницю. З метою уникнення відповідальності, правоохоронець перетнув державний кордон України в напрямку Білорусі у грудні 2017 року та про теперішній час не повернувся в Україну", - йдеться у дописі.

Так, наразі підполковник СБУ оголошений у розшук та, у разі його появи на території України, буде доставлений до суду для обрання запобіжного заходу.

У ДБР додали, що це кримінальне провадження було розпочато 5 січня 2018 року слідчими Головного слідчого управління СБУ, а 1 лютого 2019 року було передане для здійснення подальшого розслідування до територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.