Верещук пояснила, що Київ вже має діалог із бойовиками через ТКГ у Мінську / фото УНІАН

Україна має діалог із представниками "Л/ДНР", проте не буде вести прямі переговори з ватажками псевдореспублік.

Про це в ефірі ObozTV заявила народна депутатка від президентської партії "Слуга народу" Ірина Верещук, коментуючи вимогу глави МЗС Росії Сергія Лаврова до України "почати прямий діалог із Донбасом".

Читайте такожУ МЗС Росії вважають, що "нормандський саміт" не стане "чарівною паличкою"

Відео дня

"Лавров буде здивований, але у нас є прямий діалог із Донбасом. У нас є тристороння контактна група в Мінську, там є чотири напрямки – гуманітарний, економічний, безпековий і політичний. Там присутні представники невизнаних "республік", – заявила нардепка.

"А як іншим способом можна з ними розмовляти? Іншої контактної групи немає. Якщо Лавров каже про прямі переговори – будь ласка, приїжджаємо до Мінська і розмовляємо. Ми що, повинні приходити на лінію розмежування і про щось із ними домовлятися?" – додала вона.

Депутатка нагадала, що Україна і Росія в Мінську перемовляються за посередництва ОБСЄ, а представники "Л/ДНР" виступають від російської сторони.

За її словами, для того, щоб президент України Володимир Зеленський брав участь у цих переговорах, "нехай президент Путін туди приїде, немає питань".

"Якщо ми хочемо розширити до такого рівня, якщо це новий формат і це насправді допоможе, давайте за посередництва ОБСЄ тоді сідає сторона Російська Федерація на рівні президентів... Нехай президент Путін прийме ватажків і виступає від їх імені, якщо він хоче розмовляти на рівні", – заявила Верещук.

При цьому депутатка додала, що статус ватажків "Л/ДНР" ніколи не буде піднято до рівня переговорів із президентом України.