Україна виконала всі умови для проведення зустрічі в «нормандському форматі» / eurointegration.com.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що місцеві вибори на Донбасі можливі лише за українським законодавством.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

Читайте такожЗеленський: Ми обов’язково повернемо наших людей і наші території

Відео дня

«Вибори на тимчасово непідконтрольних Україні частинах Донецької та Луганської областей стануть можливими лише на звільнених територіях, за українським законодавством, і лише за присутності вітчизняних та іноземних спостерігачів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час координаційної наради в Офісі президента України 3 грудня затверджено п’ять сценаріїв реінтеграції тимчасово окупованих територій Донбасу. «Зокрема за результатами наради визначено пріоритети, які відстоюватиме президент України Володимир Зеленський під час переговорів із лідерами «нормандської четвірки», а саме: звільнення полонених у форматі всіх на всіх, виведення незаконних збройних формувань із окупованих територій, можливість проведення місцевих виборів на Донбасі за українським законодавством та передача українсько-російського кордону під контроль України», - повідомляє прес-служба РНБО.

«Жодного сценарію капітуляції, про які заявляють деякі політичні лідери, не існує. Про це взагалі не може йти мови. Президент України перед нами поставив завдання з чіткого розуміння того, як ми можемо закінчити цю війну», - наголосив секретар РНБО України.

Данілов висловив сподівання, що «врешті решт наші партнери від слів перейдуть до дій, і ми вирішимо принаймні чотири ключові питання».

«Найперше - ми зробимо обмін полоненими у форматі всіх на всіх, припинимо вогонь на всіх ділянках лінії розмежування, а також знайдемо спосіб вирішення питання, як проводити вибори», - сказав секретар РНБО України.

Данілов вкотре наголосив, що Україна виконала всі умови для проведення зустрічі у «нормандському форматі». «Зокрема розведення сил на трьох ділянках - це безпрецедентні кроки з нашого боку», - сказав він.