Дмитро Медведєв / REUTERS

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв вважає, що президент України Володимир Зеленський хоче домовитися з РФ про мир, але на нього намагаються «накинути зашморг».

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це Медведєв сказав під час спілкування з російськими журналістам в прямому ефірі.

«Якщо ви запитуєте мене про ставлення до чинного президента (України), то, напевно, зараз немає сенсу якісь характеристики давати, оскільки ця людина обрана народом України, має досить високу підтримку з боку українського народу», - сказав Медведєв.

Відео дня

Читайте також"Капітуляції немає": секретар РНБО розповів про п'ять сценаріїв Зеленського до зустрічі "нормандської четвірки"

Він заявив, що найголовніше, щоб у Зеленського «вистачило сили духу, мужності протистояти цілому ряду деструктивних тенденцій, які в Україні сформувалися».

«Іншими словами, протистояти такому шаленому націоналізму і бажанням перевернути все з ніг на голову у взаєминах з РФ. Очевидно, нинішній президент хоче домовитися з ключових питань розвитку своєї країни, і з нашою країною в тому числі. Щоб мир був, щоб якось все-таки поновилися на більш високому рівні торговельно-економічні відносини, але питання в тому - чи вийде у нього», - сказав Медведєв.

При цьому він зазначив, що деякі партії вже закликають людей вийти на Майдан перед зустріччю в «нормандському форматі» на найвищому рівні.

«Провідні політичні сили сказали, що йдемо на Майдан. Станом і будемо кричати: ні шматка нашої землі, в жодному разі не приймати рішення всупереч українським інтересами тощо», - вважає Медведєв.

На його думку, ці зрозумілі слова є «зашморгом, який намагаються накинути» на Зеленського, щоб він не посмів «вийти за ті межі, які були окреслені його попередником».

Медведєв при цьому заявив, що екс-президент України Петро Порошенко «ніякого миру не хотів і був представником партії війни».

«У цю ж історію намагаються затягнути і Зеленського. Все залежить від нього - у нього високий рівень підтримки населення, і він повинен розуміти свою відповідальність перед українським народом», - сказав Медведєв.

Як повідомляв УНІАН, зустріч у «нормандському форматі» лідерів України, Німеччини, Франції та РФ запланована на 9 грудня в Парижі.