REUTERS

Президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ розбирається зі «споконвічно російськими територіями» Причорномор’я і східної частини України.

Про це він розповів на прес-конференції у Москві 19 грудня, відповідаючи на запитання про ставлення до Володимира Леніна.

Читайте такожПосол Франції: про заміну Мінських угод чимось іншим наразі не йдеться

Відео дня

Путін, зокрема, звинуватив Леніна, що той «запропонував не федерацію, а конфедерацію» у свій час, що дозволило згодом етносам «отримати право виходу зі складу СРСР». Крім того, російський президент вважає, що навіть території «були нарізані так, що вони не завжди відповідали традиційним місцям проживання тих чи інших народів».

«Але в ході створення Радянського Союзу споконвічно російські території, які до України взагалі не мали ніякого відношення, все Причорномор'я, західні землі російські були передані Україні з дивним формулюванням «для підвищення процентного співвідношення пролетаріату в Україні», тому що Україна була сільською територією», – сказав він.

Путін додав, що «це дещо дивне рішення, але воно відбулося. Це все спадщина державного будівництва Володимира Ілліча Леніна, і тепер ми з цим розбираємося».

Раніше Путін заявляв, що Україна не повинна намагатися силою деокупувати Донбас.