Володимир Зеленський у день Святого Миколая зустрівся з двома хлопчиками-сиротами, батьки яких загинули на Донбасі / фото president.gov.ua

Президент України Володимира Зеленський сьогодні, 19 грудня, у День святого Миколая запросив на чай до свого кабінету двох дітей загиблих на Донбасі військових.

Про це повідомляє Офіс президента.

Зеленський запросив на чаювання до свого кабінету двох дітлахів / president.gov.ua

Хлопчики говорили, що мріяли побачити президента, і таку зустріч для них організували. Зеленський запросив дітей у свій кабінет, щоб показати, де і як він працює. Особливо хлопців зацікавило президентське крісло. Діти розпитували Зеленського про його досвід зйомок у фільмах, а також про те, чи важко керувати країною.

Відео дня

Читайте такожЗеленському передали Вифлеємський вогонь миру (фоторепортаж)

"Найскладніше – залишатися людиною, працюючи президентом. А ще найскладніша справа зараз у вас, бо навчання й освіта – це великий фундамент. Без якісної освіти не можна стати інтелігентною та інтелектуальною людиною. З іншого боку, неважливо, яка робота, якщо ти готовий до неї", – сказав він.

Президент запросив дітей у свій кабінет, щоб показати, де і як він працює / фото president.gov.ua

Також двох гостей Зеленського цікавило, коли в Україні будуть нормальні дороги та закінчиться корупція. Зеленський запропонував спитати це у прем’єр-міністра Олексія Гончарука та голови СБУ Івана Баканова

"Частину доріг – 4 тис. км – збираємось відремонтувати в наступному році, а за п’ять років зробимо всі", - наголосив Гончарук.

Читайте такожУ центрі Києва сьогодні заборонять рух транспорту та змінять маршрути: список вулиць

Баканов, натомість, у телефонній розмові із дітлахами зазначив, що корупція в країні закінчиться тоді, коли всі показуватимуть на власному прикладі нетерпимість до хабарів та чинитимуть по совісті та за законом.

Микита Баула та Артем Кирилюк – сироти. Батько Микити, Сергій, був бійцем батальйону "Айдар" і загинув у травні 2016 року. Нині хлопчиком опікується бабуся. Батько Артема, Олександр, був старшим солдатом 30-ї механізованої бригади й загинув на фронті влітку 2015 року. Хлопчик перебуває під офіційною опікою свого прадідуся Миколи Симперовича, але зараз Артем проживає з волонтером Оксаною Лазебник (Ксюша Київська), оскільки в селі дідуся немає школи.

Опікуни дітей звернулися до президента і попросили вирішити житлове питання дітлахів, які стали повними сиротами за період війни. Зеленський пообіцяв їм допомогти.

Як повідомлялося раніше, 19 грудня відзначається День святого Миколая. Сьогодні у Києві о 19:00 з цієї нагоди запалять вогники на головній ялинці країні.