Володимир Путін / REUTERS

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар засуджує спроби президента Російської Федерації Володимира Путіна «зазіхати» на українські землі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Боднар заявив, виступаючи під час Години запитань до уряду у Верховній Раді.

Читайте такожТурчинов про заяву Путіна: "споконвічно російські" болота можуть легко поміститися у межах Московської області

Відео дня

«Ми однозначно засуджуємо будь-які спроби Російської Федерації зазіхати на територіальну цілісність України», - наголосив Боднар.

У цьому зв'язку заступник міністра додав, що «жодний наратив Путіна і ніякі його видумки не будуть працювати для нас».

«Більше того, давайте звернемося в історію: хто кому належав? Колись свого часу Москва була підпорядкована Києву, так що, давайте говорити про коріння, а не про наслідки», - сказав Боднар.

Як відомо, 19 грудня на прес-конференції в Москві президент Росії Володимир Путін стверджував, що усе Причорномор'я та східні українські землі нібито ніколи не належали Україні і були приєднані до неї під час створення Радянського союзу.

«Ось зараз ми з колегою з України говорили з приводу наших відносин. Але в ході створення Радянського союзу споконвічно російські території, які до України взагалі ніколи не мали ніякого відношення (все Причорномор'я, західні землі російські) були передані Україні з дивним формулюванням «для підвищення процентного співвідношення пролетаріату на Україні», тому що Україна була сільською територією і вважалося, що це дрібнобуржуазні представники селянства, їх розкуркулювали по всій країні. Це трохи дивне рішення», - сказав Путін.