Путін їде в окупований Крим на поїзді / скриншот

Міністерство закордонних справ Польщі заявляє, що відкриття Росією залізничного сполучення до окупованого Криму через Керченську протоку підтверджує адекватність запровадження санкцій Європейським Союзом проти Росії.

Про це йдеться у повідомленні МЗС Польщі у мікроблозі Twitter.

Читайте такожПоїзд, яким Путін їхав з окупованого Криму, готували в Росії тиждень

Відео дня

Зокрема, у Польщі звернули увагу на заяву Євросоюзу, що залізничне з'єднання материкової Росії з окупованим Кримським півостровом є ще одним порушенням українського суверенітету Росією та продовженням примусової інтеграції незаконно анексованого Криму.

У цьому зв'язку в МЗС Польщі підкреслили, що започаткування Москвою залізничного сполучення через Керченську протоку "знову підтверджує адекватність рішучої позиції ЄС, в тому числі щодо запроваджених санкцій".

"Польща не визнає незаконної анексії Криму", - наголошується у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 15 травня 2018 року президент РФ Володимир Путін відкрив автомобільну частину Керченського мосту. Про необхідність побудувати перехід через Керченську протоку він заявив одразу після окупації Криму - в березні 2014 року. Наявність мосту негативно вплинула на роботу українських портів у Маріуполі і Бердянську, оскільки не всі кораблі можуть пройти під цією спорудою.

Міст протяжністю 19 км з'єднує окупований півострів і Краснодарський край РФ.

23 грудня Путін відкрив залізничне сполучення мостом між Таманським півостровом та окупованим Кримом.

В Євросоюзі назвали відкриття залізничного сполучення між РФ та Кримом ще одним порушенням суверенітету України. Крім того, в ЄС зазначили, що міст обмежує проходження суден через Керченську протоку до українських портів в Азовському морі.