Володимир Путін / REUTERS

Херсонська міськрада з ініціативи мера міста Володимира Миколаєнка прийняла звернення щодо заяви президента РФ Володимира Путіна про те, що усе Причорномор'я – це споконвічна російська територія.

Як повідомляє прес-служба міськради, звернення підтримали 33 депутати.

«Причорномор'я настільки прекрасне і далеке від московських боліт, що мені важко уявити собі, як Путіну могло спасти на думку, що Росія має до нас якийсь стосунок. Південь України – етнічно, ментально географічно, культурно український. Завжди був українським і завжди буде», - зазначив Миколаєнко.

Відео дня

У зверненні наголошується, що «споконвічні російські території — це болота під Москвою».

Читайте такожУ МЗС прокоментували спроби Путіна "зазіхати" на українські землі

«Споконвічні російські території — це болота під Москвою. Все інше — це території, якими московити заволоділи завдячуючи власній тваринній жорстокості і підступності. Порушуючи домовленості, нехтуючи обіцянками, використовуючи моменти слабкості сусідів, власноруч створюючи внутрішні кризи в сусідніх державах, вони зуміли побудувати велику імперію. Ця імперія стоїть на кістках. На кістках мільйонів людей, чиї життя не значили для московитів нічого. Це кістки і наших предків також», - процитував звернення міський голова.

Як відомо, 19 грудня на прес-конференції в Москві президент Росії Володимир Путін стверджував, що усе Причорномор'я та східні українські землі нібито ніколи не належали Україні і були приєднані до неї під час створення Радянського союзу.

«Ось зараз ми з колегою з України говорили з приводу наших відносин. Але в ході створення Радянського союзу споконвічно російські території, які до України взагалі ніколи не мали ніякого відношення (все Причорномор'я, західні землі російські) були передані Україні з дивним формулюванням «для підвищення процентного співвідношення пролетаріату в Україні», тому що Україна була сільською територією і вважалося, що це дрібнобуржуазні представники селянства, їх розкуркулювали по всій країні. Це трохи дивне рішення», - сказав Путін.

20 грудня заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар засудив спроби Путіна «зазіхати» на українські землі.